Informatie

Tour mee voor KWF

De Tour d’HuZes wordt een autotour om nooit te vergeten. Geen wedstrijd op hoge snelheid, maar een rustige tourrit door het prachtige Franse landschap. Roadtrips.nu heeft een route uitgestippeld die voert langs de beste koffietentjes en verfijnde hotels. Elke avond wordt er op een ludieke plek gedineerd met alle equipes. De gezamenlijke passie voor autorijden staat daarbij centraal. Het belooft een mooi evenement te worden dat autoliefhebbers niet mogen missen!

Wil je deelnemen aan dit mooie initiatief? Schrijf je dan in via Roadtrips.nu.

Ons verhaal

Iedereen in Nederland kent iemand met kanker of heeft er zelf mee te maken (gehad). Sinds jaar en dag wordt er onderzoek gedaan om deze vreselijke ziekte te bestrijden. Deze strijd kost heel veel geld, geld dat onder andere door stichtingen als Alpe d’HuZes wordt verzameld. Om deze fundraising kracht bij te zetten, wordt er in juni 2020 -voorafgaand aan Alpe d’HuZes met fietsen en wandelaars- een tourtocht voor klassieke, bijzondere en sportwagens georganiseerd, de Tour d’HuZes. En u kunt mee op reis voor een goed doel!

De zus van één van de vrijwilligers van Alpe D’Huzes was eind mei 2014 naar de huisarts gegaan, omdat zij al enige tijd last had van haar heup. Nadat fysiotherapie niet hielp, zijn er foto’s gemaakt. Direct is ze teruggeroepen bij de huisarts. Die vertelde haar dat het om een uitzaaiing van borstkanker ging. In het ziekenhuis is zij vooraf aan de scan met een echo onderzocht. Vastgesteld werd dat een scan niet meer nodig was. Geen enkele chemo of bestraling had nog zin. Na levensverlengende medicatie krijgt ze momenteel chemokuren toegediend.

Het bericht dat zijn zus kanker had, was voor hem de reden om zich aan te melden als vrijwilliger voor de Alpe D’Huzes. Al een week later stond hij in Frankrijk op de Alpe D’Huez en beleefde een week met extreme hoogte- en dieptepunten. Na ook in 2015 zich ingezet te hebben tijdens het evenement heeft hij in 2016 zelf deelgenomen. Met dank omdat zijn moeder langere tijd geleden deze ziekte heeft overleefd en hoop op verlenging van het leven van zijn zus beklom hij de berg 5 keer.

Dit is één verhaal bij deze ziekte, maar nagenoeg iedereen heeft in zijn nabije omgeving met kanker te maken. In 2017 stond Arjan van der Meijden opnieuw op de berg tijdens het evenement en zag een toertocht met mooie klassieke auto’s voorbij trekken. Zo is het idee geboren.

Arjan initieert een waanzinnige auto toertocht naar de start van dit sponsorevenement in 2020. In Roadtrips heeft hij zijn partner gevonden om een uitdagende en mooie route neer te zetten. Op 1 juni 2020 wordt het startschot gegeven en rijden de equipes in hun mooie bolides door het prachtige Franse landschap.

Organisatie

Roadtrips.nu

Het bedenken, uitzetten van de route en organiseren van de tour ligt in handen van Roadtrips.nu. Zij gaan zorgen voor een prachtige trip. Het belooft een mooi evenement te worden dat autoliefhebbers niet mogen missen!

De organisatie wordt bijgestaan door: