Tour d'HuZes in de pers!

Persbericht

In 2006 zijn 66 fietsers gestart aan het 6 keer beklimmen van de Alpe d’Huez met als doel geld bijeen te brengen voor de strijd tegen kanker. Inmiddels rennen en fietsen er jaarlijks honderden deelnemers hijgend en zwetend naar de top van deze Franse berg. Onder het motto ’Opgeven is geen optie’ beklimmen ook dit jaar ruim 4500 deelnemers tot maximaal zes keer die legendarische berg om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor KWF kankerbestrijding tijdens het evenement Alpe d’ HuZes.

De zus van één van de vrijwilligers van Alpe d’HuZes was eind mei 2014 naar haar huisarts gegaan, omdat zij al enige tijd last had van haar heup. Nadat fysiotherapie niet hielp zijn er foto’s gemaakt. Direct is ze terug geroepen bij de huisarts die haar vertelde dat het om uitzaaiing van borstkanker ging. In het ziekenhuis is zij, voorafgaand aan de scan, met een echo onderzocht. Vastgesteld werd dat een scan niet meer nodig was. Geen enkele operatie of bestraling had nog zin. Na levensverlengende medicatie krijgt ze momenteel haar chemokuren toegediend.

Het eerste bericht dat zijn zus kanker had, was voor hem de reden om zich aan te melden als vrijwilliger voor Alpe d'HuZes. Al een week later stond hij in Frankrijk op de Alpe d'HueZ en beleefde een week met extreme hoogte- en dieptepunten. Na ook in 2015 zich ingezet te hebben tijdens het evenement heeft hij in 2016 zelf deelgenomen. Uit dank omdat zijn moeder langere tijd geleden deze ziekte overleefd had en met de hoop op verlenging van leven voor zijn zus, beklom hij de berg 5 keer.

Dit is één verhaal bij deze ziekte, maar nagenoeg iedereen heeft in zijn eigen omgeving met kanker te maken.

In 2017 stond hij opnieuw op de berg tijdens het evenement en zag hij een toertocht met mooie klassieke auto’s voorbij trekken. Zo is het idee geboren voor de TOUR d'HuZes.

Deze oud-deelnemer en vrijwilliger van de Alpe d’HuZes initieert een waanzinnige auto toertocht naar de start van de Alpe d’ Huzes in 2019. In Dutch Rally Events heeft hij een partner gevonden om een uitdagende route uit te zetten. Als op 1 juni 2019 bij Classic Park in Boxtel het startschot wordt gegeven, schieten maximaal 40 equipes het zinderende asfalt op richting het Zuiden.

In 4 dagen wordt er ruim 1.200 kilometer gereden. Dagelijks c.a. 300 stevige kilometers over kleine, fraaie, verrassende en slingerende wegen. Dwars door bossen en wijngaarden. Genieten langs de oevers van rivieren en vervolgens weer vol gas een steile pas bedwingen. Dat is wat er op het menu staat. ’s Avonds wordt er gezamenlijk gedineerd op ludieke locaties.

Zo komen de equipes aan in de omgeving van Grenoble. Dag 5 start rustig in de ochtend zodat de deelnemers zich kunnen voorbereiden op de beklimming van de Alpe d’Huez. Al dan niet met patiënten die graag in een fraaie bolide willen plaatsnemen. Op dag 6 is het tijd om te juichen. Samen met andere toeschouwers schreeuwen de equipes de deelnemers aan de Alpe d’HuZes 2019 omhoog.

Sponsors betalen via de actiesite van Alpe d'Huzes rechtstreeks 100% aan KWF. De deelname aan de toertocht is voor rekening van de teams zelf. Alles volgens hetzelfde principe als Alpe d’ HuZes.

Wil jij ook meedoen aan of helpen met de organisatie van de TOUR d’HuZes? Is opgeven ook voor jouw geen optie? Vind je het leuk om te navigeren op kaarten? Kijk dan op http://tour-dhuzes.nl.


Wat zou het toch mooi zijn, als in de toekomst een kind vraagt:

"Opa, vroeger gingen er mensen aan kanker dood, hé?"

hij kan zeggen:

"Ja, VROEGER wel…!"

Enkele persberichten

We danken iedereen die meewerkt aan de bekendheid van dit charitatief evenement